Вплив рН на іонний обмін у системі CdSb—Cu²⁺—H₂O - Сема, О.В.; Волощук, А.Г.; Кобаса, І.М. (Украинский химический журнал, 2013)
Методами потенціометрії, термодинамічного аналізу і скануючої електронної мікроскопії досліджено вплив рН на контактне виділення міді на поверхні монокристалів CdSb. Показано, що можливість іонного обміну в системі CdSb—Cu²⁺—H₂O визначається кристалохімічним станом поверхні напівпровідника і хімічною формою існування іонів Cu²⁺ у розчині, при цьому контактне виділення міді на поверхні електрода відбувається згідно з реакцією: CdSb + xCu²⁺ ↔ Cd₁₋ₓSb + xCd²⁺.