Нові методи оцінювання міцності та прогнозування ресурсу критичних елементів обладнання АЕС (стенограма доповіді на засіданні Президії НАН України 7 вересня 2022 р.) - Чирков, О.Ю. (Вісник НАН України, 2022)
Доповідь присвячено результатам досліджень, проведених в Інституті проблем міцності ім. Г.С. Писаренка НАН України щодо створення уточнених моделей і методів розв’язання актуальних прикладних задач механіки, пов’язаних з обґрунтуванням міцності та прогнозуванням ресурсу елементів обладнання реакторних установок АЕС з водо-водяним енергетичним реактором (ВВЕР).