Синтез, реакції та фізико-хімічні властивості похідних 7-(3-тіо-4-феніл-1,2,4-тріазоліл-5)-метилксантину - Александрова, К.В.; Юрченко, Д.М.; Романенко, М.І. (Украинский химический журнал, 2013)
Розробленo прості препаративні методики синтезу 7-(3-тіо-4-феніл-1,2,4-тріазоліл-5)-метилксантину. Вивченo його реакції з електрофільними реагентами, що дало змогу одержати різноманітні S-заміщені похідних. Структури синтезованих речовин підтверджено за допомогою методів ¹Н ЯМР-спектроскопії та мас-спектрометрії.