Температурочутливі "non-fouling” наношари на основі полі(ω-етилтриетиленгліколь-α-метакрилату) - Стецишин, Ю.Б.; Жолобко, О.Ю.; Коструба, А.М.; Дончак, В.А.; Гаргай, Х.І.; Ріпак, Л.М.; Воронов, С.А. (Украинский химический журнал, 2013)
Показано можливість формування на поверхні скла прищеплених температурочутливих наношарів полі(ω-етилтриетиленгліколь-α-метакрилату). Їх структуру та температурочутливі властивості досліджено методами еліпсометрії та визначення контактних кутів змочування. Встановлено, що отримані наношари практично не адсорбують білки з водного розчину в температурному інтервалі 20—32 °С.