Інвестиційна діяльність в Україні та її вплив на національну економіку - Разумова, Г.В.; Оскома, О.В.; Перетятько, К.О. (Економічний вісник Донбасу, 2022)
У статті проведено аналіз обсягу та структури прямих іноземних інвестицій в економіку України. Наведено та проаналізовано фактори, які негативно впливають на інвестиційну привабливість та інвестиційний клімат в Україні. Встановлено, що в Україні є суттєвий дисбаланс у інвестуванні по регіонам країни – дві третини іноземних коштів інвестуються у підприємства чотирьох областей, що має негативний вплив на розвиток національної економіки. Розроблено пропозиції щодо посилення інвестиційної привабливості України у післявоєнні часи, зокрема, створення максимально комфортних для інвестування умов, що дозволить компенсувати шкоду, нанесену війною.