Термодинамічне обгрунтування металотермічного та високотемпературного електрохімічного синтезу силіцидів хрому - Молотовська, Л.А.; Шахнін, Д.Б.; Малишев, В.В. (Украинский химический журнал, 2013)
На підставі термодинамічного обгрунтування металотермічного і високотемпературного електрохімічного синтезу (ВЕС) силіцидів хрому підібрано склади електролітів та умови (температура, тривалість, концентрація компонентів, природа метала-відновника, катодна щільність струму) здійснення цих процесів. Експериментально підтверджено одержання нанопорошків силіцидів хрому вказаними методами.