Закономірності утворення аберацій хромосом в соматичних клітинах людини в залежності від дози опромінення - Дьоміна, Е.А.; Ворощук, О.М. (Вісник Українського товариства генетиків і селекціонерів, 2008)
Аналізуючи численні цитогенетичні дослідження дозових залежностей при дії малих доз радіації можна зробити висновок про їхній складний та немонотонний характер із наявністю плато. Вважається, що при побудові калібрувальниих кривих "доза - ефект" необхідно враховувати індивідуальну радіочутливість, яка пов’язана з інтенсивністю процесів репарації.