Проблеми транскордонного співробітництва України в умовах розширеного Європейського Союзу - Чубай-Федоренко, Г. (Міжнародні зв’язки України: наукові пошуки та знахідки, 2012)
Стаття присвячена висвітленню нових можливостей, проблем та перспектив розвитку транскордонного співробітництва України після масштабного розширення Європейського Союзу в 2004–2007 рр. і виникнення спільного євросоюзівсько-українського кордону як важливого чинника поглиблення європейської інтеграції. Виявлені фактори, що стримують повноцінне використання можливостей транскордонної співпраці України з сусідніми країнами-членами ЄС, запропоновано низку заходів щодо підвищення її ефективності.