Київське міське товариство греків: історія і сучасність - Піскіжова, В. (Міжнародні зв’язки України: наукові пошуки і знахідки, 2017)
Статтю присвячено історії становлення та діяльності однієї із перших в історії незалежної України громадських організацій вітчизняної грецької спільноти — Київському міському товариству греків. Адже в сучасному світі громадські об’єднання національних меншин є надзвичайно важливим структурним компонентом громадянського суспільства, що може відігравати як консолідуючу роль, так і слугувати джерелом загострення міжнаціональних конфліктів. Основою джерельної бази дослідження стали матеріали Поточного архіву цієї організації (Статут, Протоколи засідань, Постанови, Угоди та ін.), частину з яких у 2017 р. вже було передано на збереження до фондів Центрального державного архіву громадських об’єднань України. Однак до цього часу ці документи ще не стали доступними для широкого загалу зацікавленої громадськості.