Синтез, строение и свойства комплексов тербия с водорастворимыми фосфорсодержащими каликс[4]аренами - Кость, С.С.; Мирошниченко, С.И.; Терновая, Д.С.; Русакова, Н.В.; Желтвай, И.И.; Коровин, Ю.В.; Кальченко, В.И. (Видавничий дім "Академперіодика" НАН України, 2009)
Отримано новi комплекси тербiю з водорозчинними фосфоровмiсними калiкс [4]аренами. Вивчено спектрально-люмiнесцентнi властивостi синтезованих сполук у взаємозв’язку з їх будовою.