Статистичні параметри адаптивності за урожайністю нових генотипів пшениці м’якої озимої - Коломієць, Л.А.; Хоменко, С.О.; Кириленко, В.В.; Дергачов, О.Л.; Басанець, Г.С. (Вісник Українського товариства генетиків і селекціонерів, 2009)
Оцінювали адаптивний потенціал перспективних ліній озимої пшениці за продуктивністю на завершальних етапах селекційного процесу. Визначали показники гомеостатичності, селекційної цінності та стабільності за даною ознакою, провели порівняльний аналіз статистичних показників та відібрали лінії для передачі на ДСВ.