Економічна ризикостійкість як основа механізму управління інноваційним розвитком підприємства - Клюс, Ю.І.; Водяник, Р.В. (Економічний вісник Донбасу, 2022)
В статті доведено, що створення механізму забезпечення стійкості при реалізації інноваційних стратегій, на думку авторів, має бути засноване на використанні такої системної характеристики підприємства як ризикостійкість. Дано визначення стійкому інноваційному розвитку, проведено порівняльний аналіз категорій «економічний ризик» та «економічна ризикостійкість». Запропоновано розгляд поняття ризикостійкості як системної характеристики підприємства в контексті взаємозв'язків категорій ризик, стійкість та розвиток. Визначено роль економічної ризикостійкості у системі управління розвитком виробничого підприємства. Доведено, що категорія «економічний ризик» нерозривно пов'язана з цілями підприємства, зв'язуючи цілі діяльності та використані для досягнення цих цілей економічні ресурси (втрати ресурсів) різного виду та фактичні результати.