Теоретический аспект формирования человеческого капитала - Саратикянц, Э.С.; Закервашевич, Н.В. (Інститут економіки промисловості НАН України, 2010)
Сучасні соціально-економічні перетворення України відбуваються в умовах демографічної ситуації, що погіршується, у країнах світового співтовариства. Пошук варіантів формування «людського капіталу» базується на знанні теоретичних аспектів, досліджуваній категорії та інформаційній базі про розвиток освіти, охорони здоров'я і житлово-комунального господарства – галузей, що безпосередньо впливають на якісний і кількісний склад людського капіталу. Ключові слова: інвестиції, людський капітал, джерела, ефективність освіти.