Трансгресія у п’єсі “Трамвай Бажання” Т. Вільямза та у фільмі “Все про мою матір” П. Альмодовара: стратегії інтермедіальності - Дроздовський, Д. (Слово і Час, 2012)
У статті проаналізовано стратегії інтермедіальності на прикладі п’єси “Трамвай Бажання" Теннессі Вільямза та фільму “Все про мою матір” Педро Альмодовара. Визначено принципи інтертекстуальної взаємодії двох текстів у компаративістичній площині. Окреслено форми залучення п’єси Т. Вільямза в кінотекст за допомогою трансгресії як ідейно-тематичного та сюжетно-композиційного комплексу (трансформації, транссексуальності, трансплантації).