Кинетика и механизмы десорбции метана из угля - Алексеев, А.Д.; Васильковский, В.А.; Калугина, Н.А. (Физико-технические проблемы горного производства, 2005)
Теоретично обґрунтовано новий метод аналізу кінетики десорбції метану з кам'яного вугілля. Застосування цього методу щодо трактування результатів експерименту дозволяє з'ясувати механізми виходу газу (дифузія, фільтрація або їх суперпозиція).