Шахтные исследования конвергенции вмещающих пород в действующих очистных забоях - Савенко, А.В. (Физико-технические проблемы горного производства, 2005)
Вперше зафіксований вплив операцій по пересувці секцій механізованого кріплення в діючому очисному вибою на швидкість конвергенції порід, що вміщають. Визначена зона впливу виїмкових операцій та операцій по пересувці секцій механізованого кріплення на змінення напружено-деформованого стану гірничого масиву.