Модельний спосіб розроблення алгоритмів цифрових систем на програмованих логічних інтегральних схемах - Летичевський, О.О.; Песчаненко, В.С.; Харченко, В.С.; Волков, В.А.; Одарущенко, О.М. (Кибернетика и системный анализ, 2020)
Розглянуто сучасні тенденції в галузі автоматизованого розроблення апаратного забезпечення, зокрема, розроблення цифрових систем з використанням програмованих логічних інтегральних схем на прикладі програмованих користувачем вентильних матриць. Запропоновано модельний метод розроблення, в якому використано алгебраїчну модель специфікацій дизайну, вимог та бінарного коду для застосування формальних методів верифікації, модельного тестування та методів алгебраїчного зіставлення. Специфікаціями алгебраїчної моделі апаратного забезпечення слугує алгебра поведінок, визначена на множині дій та поведінок.