Редукція задачі Алексідзе до рівняння сили тяжіння - Дубовенко, Ю.І. (Видавничий дім "Академперіодика" НАН України, 2009)
З метою аналiтичного продовження в глобальних областях значень сили тяжiння, якi є значеннями модуля градiєнта потенцiалу сили тяжiння (МГПСТ), сформульована у виглядi iнтегрального рiвняння нелiнiйна гранична задача Алексiдзе для рiвняння Лапласа. Для її розв’язання у виглядi потенцiалу простого шару на поверхнi Ляпунова слiд визначити невiдому густину простого шару. На пiдставi аналiтичних властивостей функцiї МГПСТ задачу Алексiдзе зведено до нелiнiйного iнтегрального рiвняння сили тяжiння.