Особенности сезонной изменчивости поля температуры на поверхности Индийского океана по контактным и спутниковым данным - Скрипалева, Е.А. (Видавничий дім "Академперіодика" НАН України, 2009)
Порiвнюються просторовi розподiли характеристик сезонної мiнливостi поля температури на поверхнi Iндiйського океану, що розрахованi за трьома сучасними масивами даних: British Atmospheric Data Centre HadISST SST; супутниковi данi з архiву AVHRR Ocean Pathfinder Data JPL NOAA/NASA та база даних World Ocean Atlas 2005. Розрахунки, виконанi за незалежними результатами, однаково вiдбивають структуру i мiнливiсть поля температури поверхнi океану (ТПО), а iснуючi вiдмiнностi на бiльшiй частинi дослiджуваної акваторiї на один-два порядки меншi, нiж амплiтуда рiчного сигналу. Аналiзуються регiональнi особливостi прояву сезонних варiацiй поля ТПО.