Аллозимный полиморфизм можжевельника высокого (Juniperus excelsa Bieb.) в Горном Крыму - Коршиков, И.И.; Николаева, А.В.; Иваничко, Т.А.; Репецкая, А.И. (Видавничий дім "Академперіодика" НАН України, 2009)
Дослiджено генетичний полiморфiзм за 16 алозимними локусами чотирьох природних популяцiй ялiвця високого (Juniperus excelsa Bieb.) в Криму. Встановлено високий рiвень генетичної мiнливостi цього виду (HE = 0,380, HO = 0,428) та значну кiлькiсть iстотних порушень розподiлу генотипiв вiд теоретично очiкуваного за 3–5 локусами в кожнiй популяцiї внаслiдок ексцесу гетерозигот.