Функціональні матеріали спеціального призначення на основі оксидних систем (стенограма доповіді на засіданні Президії НАН України 16 листопада 2022 р.) - Білоус, А.Г. (Вісник НАН України, 2023)
У доповіді наведено найважливіші результати фундаментальних та прикладних досліджень, проведених в Інституті загальної та неорганічної хімії ім. В.І. Вернадського НАН України, які спрямовані на створення функціональних матеріалів, зокрема високодобротних надвисокочастотних діелектриків, сегнетоелектриків-напівпровідників, НВЧ-феритів та іонних провідників. На їх основі розробляються різноманітні елементи для застосування у пристроях сучасної електроніки, спеціалізованих нагрівальних засобах та твердотільних акумуляторах.