Электронная и кристаллическая структура интерметаллического соединения ZrCu - Фирстов, Г.С.; Коваль, Ю.Н.; Тимошевский, A.Н.; Калькута, С.А.; Ван Хумбик, Я. (Доповіді НАН України, 2010)
Розглянуто вiдносну стабiльнiсть фаз B2, B19 ′ й Cm в iнтерметалiчнiй сполуцi ZrCu за допомогою ab-initio розрахункiв електронної структури та подальшого уточнення кристалiчної структури методом Рiтвельда. Отриманi данi про електронну i кристалiчну структури фаз у ZrCu дають змогу пiдiбрати для високотемпературного сплаву з ефектом пам’ятi форми (ЕПФ) такi легуючi елементи, якi якiсно покращать вiдновлення форми при ЕПФ шляхом керованих структурних змiн.