Поведение урана в процессах эволюции альбититовых месторождений Кировоградского мегаблока - Фомин, Ю.А.; Демихов, Ю.Н.; Сущук, Е.Г. (Доповіді НАН України, 2010)
Розглянуто особливостi поведiнки урану в системi: докембрiйськi ураноноснi альбiтити та вмiщаючi їх породи — мезокайнозойська зона гiпергенезу об’єктiв — сучаснi пiдземнi i поверхневi води з метою прогнозування й пошуку поверхневих родовищ та вивчення техногенних ризикiв.