Методологія досліджень та прогнозування довговічності зварних конструкцій критичної інфраструктури (стенограма доповіді на засіданні Президії НАН України 8 березня 2023 р.) - Ниркова, Л.І. (Вісник НАН України, 2023)
У доповіді наведено найважливіші науково-практичні результати в галузі хімічного опору матеріалів та захисту від корозії, отримані в Інституті електрозварювання ім. Є.О. Патона НАН України. Зокрема, розглянуто розроблену методологію досліджень та прогнозування довговічності зварних конструкцій критичної інфраструктури. Актуальність цих робіт зумовлена необхідністю забезпечення надійної та безпечної експлуатації об’єктів критичної інфраструктури України, що є стратегічно важливим для безпеки держави, функціонування економіки, розвитку суспільства та зростання добробуту населення.