Стародавня посудина з «письменами» - Сибільов, М.В. (Археологія, 1952)
Влітку 1937 р. під час прокладання нової залізниці поблизу с. Рубці, Краснолиманського району, Сталінської області, було виявлено багато глиняних посудин і людських кістяків.