Моделювання забруднення земель вздовж автомобільних доріг - Клименко, В.І.; Порєв, В.М.; Трофимчук, О.М. (Екологічна безпека та природокористування, 2009)
Проведено моделювання та визначено території поширення забруднюючих речовин вздовж автомобільних доріг шляхом програмування та використання геоінформаційної системи «ОКО». В результаті отримано шкалу забруднення вздовж автомобільних шляхів на обраній ділянці з урахуванням різних показників.