Екологічні критерії оцінки якості води гідроекосистем на при кладі водозбірного басейну р. Прут - Удод, В.М.; Трофімович, В.В.; Яців, М.Ю. (Екологічна безпека та природокористування, 2010)
В роботі розглянуто проблему оцінки якості води гідроекосистем, виділено здатність води річок до самоочищення як індикатор їх стану. Запропоновано підхід до визначення якості вод гідроекосистем р. Прут на основі критеріїв, що відображають процеси трансформації забруднюючих речовин у водному середовищі, процеси самоочищення та біогенного навантаження.