Застосування сучасних інформаційних технологій для досліджень екологічного стану Шацьких озер - Клименко, В.І.; Загородня, С.А.; Крета, Д.Л.; Охарєв, В.О.; Радчук, I.B.; Шевякіна, H.A.; Бутенко, О.С.; Вишняков, В.Ю. (Екологічна безпека та природокористування, 2010)
В статті представлені дослідження по розробці еталону якості поверхневих вод, шляхом залучення дистанційного зондування Землі з космосу, геоінформаційних систем і технологій, а також натурних вимірів. Дослідження проводились на прикладі озер Шацького національного природного парку, а саме оз. Світязь, оз. Пісочне, оз. Перемут та оз. Люцимир.