Аналіз і розрахунок процесу нітрифікації при очистці стічних вод - Садовська, I.B. (Екологічна безпека та природокористування, 2010)
На підставі існуючих уявлень і виконаного аналізу запропонована математична модель процесу вилучення азоту із стічних вод шляхом розгляду процесу нітрифікації. Побудовані основні залежності концентрації амонійного азоту від віку мулу, температури та концентрації розчиненого кисню. Враховано і оцінено інгібуючий вплив різних факторів, а також вплив температури на даний процес. Розроблена методика розрахунку нітрифікації для реакторів-змішувачів.