Про один із різновидів пряжок скіфського часу - Могилов, О.Д. (Археологія, 2016)
Проаналізовано пряжки з рухомим гольчатим язичком-фіксатором скіфського часу. Розглянуто їх ґенезу, хронологію та проведено класифікацію.