Екстракорпоральна детоксикація та ендолімфатична імунотерапія у лікуванні хворих на місцево-поширений та генералізований рак нирки - Терзійський, М.В.; Клименко, І.О.; Григоренко, В.М. (Iнститут експериментальної патології, онкології і радіобіології ім. Р. Є. Кавецького, 2006)
Представлені результати лікування 21 хворого на місцево-поширений і генералізований рак нирки з використанням сполучення екстракорпоральної детоксикації (плазмоферезу) й ендолімфатичного введення рекомбінантного інтерферону альфа-2b. Показана висока ефективність і переносимість методу. Часткову регресію та стабілізацію процесу виявляли у понад 50% хворих, підвищувалась їх виживанність та якість життя. Ключові слова: рак нирки, місцево-поширений, генералізований, екстракорпоральна детоксикація, ендолімфатична імунотерапія, інтерферон альфа-2b.