Кераміка першої половини VII ст. до н. е. та питання доколонізаційних зв'язків у Північному Причорномор'ї - Буйських, А.В. (Археологія, 2015)
Публікується фрагмент скіфоса субгеометричного стилю мілетського виробництва, знайдений в Борисфені. На підставі аналізу синхронного посуду, який походить з варварських пам’яток Північного Причорномор’я, зроблено висновок про безпідставність віднесення цих посудин до часу, який передував грецькій колонізації.