Кондиціювання за фторидами природних вод для питних цілей - Гончарук, В.В.; Балакіна, М.М.; Деремешко, Л.А.; Кучерук, Д.Д.; Швиденко, В.З. (Доповіді НАН України, 2010)
Вивчено експлуатацiйнi характеристики нанофiльтрацiйної мембрани ОПМН-П i зворотноосмотичних мембран низького тиску ОПАМ-КН, ESPA-1, TFC-75 при дефторуваннi фторовмiсних вод. Визначено граничнi концентрацiї фторо-iонiв у природних водах, при яких доцiльно застосовувати мембрани зазначених марок з метою вилучення надлишкової кiлькостi фторидiв i збереження в очищенiй водi фiзiологiчно обгрунтованої їх норми.