Новий фільтраційний спосіб у діагностичному алгоритмі при синдромі плеврального випоту - Притуляк, С.М.; Ткач, А.А. (Iнститут експериментальної патології, онкології і радіобіології ім. Р. Є. Кавецького, 2011)
Представлені дані щодо диференційної діагностики 135 хворих із синдромом плеврального випоту. Визначена діагностична результативність запропонованого авторами нового фільтраційного способу отримання біопсійного матеріалу для морфологічного дослідження з метою визначення етіології плеврального випоту. Ключові слова: плевральний випіт, діагностика, фільтраційний спосіб, морфологічне дослідження.