Вплив біологічного препарату біограну на продуктивність овочів - Волкогон, В.В.; Дімова, С.Б.; Штанько, Н.П.; Волкогон, К.І.; Луценко, Н.В. (Сільськогосподарська мікробіологія, 2007)
Ефективність нового гранульованого препарату біограну вивчали у дрібноділянкових польових дослідах з морквою, огірками, томатами і капустою, порівнюючи її з впливом на продуктивність овочів консорціуму азотобактера та локально внесеного гранульованого біогумусу. Показано, що стабільно й ефективно впливає досліджуваний препарат на урожайність огірків, томатів та капусти. Він також сприяє підвищенню урожайності моркви, але при його застосуванні знижується товарність продукції через небажані зміни в морфології коренеплодів.