Вплив мікробних препаратів на вміст хлорофілу - Черницький, Ю.О. (Інститут мікробіології і вірусології ім. Д.К. Заболотного НАН України, 2006)
Досліджувався вплив мікробних препаратів, що використовуються як засоби захисту рослин від збудників кореневих гнилей, на вміст хлорофілу в листках озимої пшениці. Встановлено, що під впливом мікробних препаратів (хетоміка, триходерміну, фітоспорину) та штаму бактерії - антагоніста Bacillus subtilis 23 вміст хлорофілу збільшується.