Українська лінія як пам’ятка археології пізнього середньовіччя - Вітрик, І.С. (Археологія, 1999)
У статті розглядається стан збереження пам'ятки оборонного будівництва пізнього середньовіччя — Української лінії 1731—1733 рр. уздовж 40 км по правому берегу р. Орель, її конструктивні особливості, прийоми спорудження: порушується питання про її охорону.