Дослідження різьбленого декору Десятинної церкви в Києві - Архіпова, Є.І. (Археологія, 1991)
Праця присвячена вивченню фрагментів мармурового різьбленого декору Десятинної церкви, в результаті аналізу яких стало можливим продатувати їх часом будівництва храму і вважати статтею візантійського імпорту.