Антропоморфні насипи. Міф чи дійсність? - Ричков, М.О. (Археологія, 1992)
У статті висловлено сумнів щодо існування феномену насипів курганів, які, начебто, мають у плані вигляд антропоморфної фігури. Увагу зосереджено на методиці польової фіксації контурів насипів. Відзначені можливі помилки при перенесенні точок країв насипів на загальний план кургану.