Технологія виробництва та витоки ювелірного стилю металевих прикрас Пастирського городища - Приходнюк, О.М. (Археологія, 1994)
У статті розглядаються питання технології виготовлення металевих прикрас з Пастирського городища та визначаються витоки пастирського ювелірного стилю. Робиться висновок, що на Пастирському мешкали висококваліфіковані майстри — переселенці з Нижнього Подунав'я.