Сцени «священного шлюбу» в петрогліфах Кам’яної Могили - Михайлов, Б.Д. (Археологія, 2004)
Статтю присвячено аналізу археологічних джерел, які характеризують роль шлюбних відносин в обрядах та ритуалах давнього населення. Зокрема, ідеться про інтерпретацію сцен «священного шлюбу» на Кам'яній Могилі та інших пам'ятках як відображення культу родючості.