Петро Петрович Єфименко (до 120-річчя від дня народження) - Кухарчук, Ю.В. (Археологія, 2004)
Петро Петрович Єфименко— видатний археолог та історик первісного суспільства, почесний член багатьох вітчизняних і закордонних наукових товариств та інституцій — належить до тих учених, вагомість наукового доробку яких із плином років усвідомлюється все більше. Він не тільки лишив після себе потужну наукову школу, а й заклав основи цілих наукових напрямів в археології, які успішно розвивали його численні учні й послідовники.