Чаша душі - Сорочан, С.Б. (Археологія, 2000)
Стаття присвячена Інні Анатоліївні Антоновій, ім’я якої протягом тривалого часу було нерозривно пов’язане з історією вивчення Херсонеса. Вона була не просто істориком і археологом, професіоналом у справжньому, високому сенсі цього слова, не тільки дивним знавцем херсонеських старожитностей і приголомшливим ерудитом, але й товариською, доброю, скромною, завжди відкритою, готовою допомогти, підтримати, людиною невтомної енергії. Антонова лишила після себе багату творчу спадщину, яка ще буде вивчатися її учнями і послідовниками.