Крем’яні вироби кукрекської культурної традиції в інвентарі буго-дністровських пам’яток Побужжя - Гаскевич, Д.Л. (Археологія, 2005)
У статті розглянуто питання наявності крем’яних виробів кукрекської культурної традиції в інвентарі побузьких пам’яток різних періодів буго-дністровської культури. Проаналізовано склад крем’яних колекцій, дані публікацій та польової документації В.М. Даниленка. З’ясовано причини, які призвели до появи відмінних поглядів на розвиток буго-дністровського крем’яного інвентарю.