Академік В.В. Латишев — основоположник античної історії та епіграфіки Північного Причорномор’я - Русяєва, A.C. (Археологія, 2005)
Ім’я видатного російського історика, епіграфіста, філолога-класика Василя Васильовича Латишева, від дня народження якого минуло 150 років, добре відоме багатьом ученим. Титанічна працездатність і вагомі дослідження з історії та епіграфіки античних держав Північного Причорномор’я, надзвичайна ерудиція і феноменальне знання всіх тонкощів давніх мов принесли В.В. Латишеву славу одного з кращих антикознавців світу.