Життя в науці та освіті - Петров, М.Б. (Археологія, 2006)
4 липня 2005 р. відомому вченому у галузі слов’яно-руської археології України І.С. Винокуру — доктору історичних наук, професору, краєзнавцю, педагогу, заслуженому працівнику вищої школи України, академіку АН вищої школи України та Української академії історичних наук виповнилося 75 років.