Проблема систематики пам’яток пізнього енеоліту ранньої бронзи - Спіцина, Л.А. (Археологія, 2001)
Огляд джерел пізнього енеоліту — ранньої бронзи свідчить про наявність проблемної ситуації щодо культурної атрибуції певного кола пам'яток.