До проблеми контактів між київською та черняхівською культурами на ранньому етапі їх розвитку - Терпиловський, Р.В. (Археологія, 2002)
У статті проаналізовано певні аспекти контактів між київською та черняхівською культурами на прикладі двох широко досліджених поселень: Глеваха у Середньому Подніпров’ї та Боромля 2 на сході Дніпровського Лівобережжя. Розглянуто гіпотезу про виникнення пам’яток типу Боромля внаслідок переселення на схід частини черняхівського населення з верхів’їв Дністра та Західного Бугу.