Велика Акаржа та періодизація пам’яток середнього етапу пізнього палеоліту азово-причорноморських степів - Сапожников, І.В. (Археологія, 2002)
На основі детального аналізу геологічних і палінологічних матеріалів, а також ізотопних дат розглянуто проблеми датування пам'яток середнього етапу пізнього палеоліту степової зони Північного Причорномор’я і Приазов‘я. Запропоновано періодизацію цього етапу, уточнену і обґрунтовану на базі стратиграфічної схеми М.Ф. Веклича.