Стимулювання розвитку смарт-енергосистем - Залознова, Ю.С; Сердюк, О.С. (Вісник економічної науки України, 2024)
Сформульовано концепцію смарт-енергосистеми, яка передбачає комплексне використання в рамках єдиної системи технологій смарт-енергогенерації, смарт-синхронізації, смарт-дистрибуції та смарт-споживання. Обґрунтовано економічні переваги смарт-енергосистеми. Досліджено теоретичні аспекти інвестиційної діяльності, як напрямку розвитку смарт-енергосистем, з позиції гетерогенних економічних теорій. Визначено, що дієвість постулатів економічних теорій обмежується нестачею інформації в середині системи господарських відносин. Обґрунтовано доцільність збільшення інформаційних потоків шляхом використання цифрових платформ. Розроблено концепцію використання цифрових платформ для цілей стимулювання розвитку смарт-енергосистем.